Thursday, April 16, 2015

Mengungkit

No comments:

Aku pelupa tak boleh jadi pengungkit.
Every little things aku kena tulis. (Kalau nak mengungkitlah)

Aku cepat marah, cepat lupa, cepat maaf.
Mudah.

Kalau boleh aku nak ada ability untuk langsung tak ingat hari ini.
Ability huh?

Lapar lah! Masa untuk masak nyonya laksa!

P/s: lelaki patut belajar fahami PMS.

Monday, April 13, 2015

Didik.

No comments:

Aku bukan jenis yang suka spoil anak.
Kalau dia spoiled bukan salah aku.

Sekian.

GST

No comments:

Kita lihat membangun ke? atau melungkup.

Syabas.

Wednesday, March 25, 2015

Minggu stress.

No comments:
Minggu ni minggu stress untuk aku.
Ada  2 interview dengan  satu relocation. (dari PJ Sec 16 ke Southgate)
Nervous baq ang.
Jerawat beranak kaw kaw. (siot je)

Aku berazam, nak beli KTM Duke 200 (over siot, lesen pun tak ambil lagi)

handsome gila motor ni.

Baru remaja.
Heh.

Semoga hari esok hari yang baik untuk aku.
Esok hari battle.

P/s: esok jadi PANDA.

Panda yang Pishang


Thursday, March 19, 2015

Ana. Christian. | Fifty Shades of Grey

2 comments:

Tak sangka aku menangis tengok cerita explicit version ni. Pergh patut berdarah hidung, tapi air mata pula merembes. Aku tak de lah suka novel erotic, aku kan jiwa kanak kanak (big fan of japanese comic) so, malulah nak baca. Aku try baca, tapi aku tak boleh nak hadam. Tak boleh nak imagine langsung. Macam out of radar. tooooooooooooooooooooooot


To be honest, watching this movie is like watching legal porn. Gila kentang. Kalau masuk Malaysia, aku tak tahu aku nak nangis sebab apa. 80% percent babak 'melakukan-dengan-weird-nya'

Aku nangis sebab aku rasa macam boleh rasa heroin (Ana) tu hampa sebab apa. Tak tahulah aku tafsir betul ataupun salah..sebab aku kena syndrome TMI masa baca novel dia. Aku rasa dia hampa sebab dia nak relationship yang normal. At least, lelaki (Christian) tu admit he loves her atau willing to be cured. Ni tak balik balik contract, BDSM, punishment..see nampak teliti tak aku tengok cerita ni.
Aku tak baca buku kedua dia sangat so aku tak dapat nak agak, what will happen, aku terus lompat buku ketiga, tu pun tak habis baca.

WARNING! Cerita ini bukan untuk tontonan UMUM. Dia 18SXGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ. Bukan juga untuk tontonan aku, tapi aku dah tertengok.


Aku yang 27 26 ni pun segan.

Aku suka babak dia orang bercakap, sangat romantic. Babak lain? Nilailah sendiri.

babak ni sedih.

Sekian,

Tia.


Wednesday, March 18, 2015

Okay? Okay. | The Fault in Our Stars

No comments:
missing 's' = stars
description

Aku rasa sedih bila tengok cerita ni. Cerita ni takde pasal forever ever and after. Takde. Dia pasal kematian didepan kita, macam mana kita handle the situation. (FYI, aku tengok cerita ni lagi, tadi dekat office - nak ingat balik storyline dia)

Aku nak guna buku ni as life inspiration. Bila satu benda tak berjalan, ada banyak cabang lain yang boleh kita guna. Mati? Semua orang akan mati. Live the life to the fullest. (ada satu interview aku pergi, dia tanya favorite books, aku bubuh buku ni)

Aku, soon-to-be jobless..berazam untuk will never give up. (kenapalah tawaran kerja jauh melangit) Aku tak boleh berharap he (husband) will always be there for me. Aku tak boleh tunggu when the reality hits really HARD, baru aku melalak lagu  Mariah Carey - All by Myself~

Thank you, John Green.

Aku tak tahu macam mana mak aku and semua single mother kat luar tu tabah facing the facts that dia orang sekarang alone. Raising kids. Working lagi..To all single mother out there, you have my respect! I ADORE YOU.

Aku pun tak pasti aku boleh buat macam tu ke tak,

Okay?Okay.
Tia.


p/s: tak semua buku aku boleh baca. otak aku kan malas, Lola best! Upnext project! :)


The Star Moolah!