Wednesday, February 18, 2015

Growth.

No comments:
"Don’t go through life, growth through life. - Eric Butterworth"

Life is not as what we are expected.
It has up & down.
Rocky inside out.
The journey is not as simple as we thought it was. It won’t be as simple as that.

February 2015, my real journey begins.
Semoga tuhan mempermudahkan perjalanan hidup aku. Amin!


Yours truly,

Tia.
aMom & aWife. 


Tuesday, February 17, 2015

MBA untuk KAYA?

No comments:
If You Want To Be Rich, Don't Get An MBA - Business Insider

Sil klik link ini untuk mendapatkan inspirasi. Lol! Kudos to the writer who found this book . This is a good entry about MBA = Rich/Higher Position.


Well, MBA dengan managerial position is totally out of question. Sebab tak related langsung. Unless, korang ada experience and profile korang kuat baru lah mantap nak jadi top management.

Sebab, book oriented tak sama dengan practical. Lainnnnnnnnn. Tapi untuk tambah pengetahuan tka salah kut.

Ciao tutti!


post signature

Friday, October 24, 2014

Hidup kami sederhana tapi gembira.

No comments:
Benda first aku nak cakap, bersawang siot blog aku.

Well, aku manusia biasa yang tak perfect sangat mana pun nak multitask semua perihal alam. Eventhough aku ni reachable almost semua peranti social :

Google Hangout - (sape nak instant message?)
Gmail - (baca newsletter)
Facebook - (hari hari scroll tapi bosan je)
Vine - (kalau nak gelak layan vine)
Twitter - (kalau rajin update status)
Youtube - (upload video umar, kurang active da)
Tumblr - (aku sync dengan instagram)
Blogger - (benda alah nila)
Wordpress - (semua benda aku nak sign up)
Instagram - (kalau ada mood aku snap gambar)
Swarm - (saja share tempat)
Wechat - (untuk boss dan family)
Pintrest - (dah tak active)
Line - (dah uninstall)
Whatsapp - (dengan mak dan bff)
Grooveshark - (untuk download)
Spotify (sangat active - sumber pengubat halwa telinga dekat office)

Aku ada semua, tapi aku tak active pun sebab aku penat.

Aku ada komitmen lain.
Aku dah lamaaaaaaaaaaaaaa tak tengok wayang.
  • Shopping.
  • Backpacking.
  • Segala –ing semualah.


Melayan buah hati aku seorang ni, buat kami berdua (aku dan suami, flat/leper/battery drained to the max)


Compared semua benda yang aku gilakan ketika muda remaja kenyal yummy pipi dulu, aku prefer sekarang. Hidup aku dah perfect.

Hidup sebagai seorang mak, benda yang sikit pun boleh buat kau rasa bahagia.
Mahal tau nak tengok aksi anak aku dance.
Anak aku ketawa.
Anak aku lebamkan badan aku.
Paling best, mahal tau nak tengok anak aku senyum dalam tidur.
Ianya sama macam ada bunga blooming dalam hati aku,
Bahagia yang amat.



gif ni auto created by google photo

Bila sedih, rasa sempit ke apa..tengok muka anak, hoi..sejuk sekejap.
Kenapa perlu aku minta lebih bila hidup aku just nice~ tak lebih tak kurang.

Aku tak minta kaya, tak minta rumah banglo sebiji, tak minta bongkah emas, berlian sebesar pulau.
Aku cuma minta, anak & suami aku sihat dan panjang umur.


Aku teringat ada seorang Chinese cakap dengan aku, which I don’t remember siapa dia. Haha, urat putuslah katakana, cannot remember.

“panjang umur & murah rezeki – kalau doakan saya panjang umur, tapi saya sakit sepanjang usia saya takde guna juga. Kalau saya sakit dan kaya pun buat apa..baik doakan saya sihat tu penting” kedengaran macam tamak, tapi masuk akal juga.

Panjang umur tapi sakit = happy ke?
Kaya dan sakit = happy ke?
Sihat  tu penting. J




Bila sihat, hati pun senang, hidup pun bahagia.

Tu jela.

Doakan kami satu keluarga sihat sejahtera.
Amin. J


notakakipanjangku: semua gambar diatas diambil dari peranti Nexus 5. Tak sangka gambar jadi cantik. Yelah, handphone je pun.


post signature

Friday, August 22, 2014

#MalaysiaBerkabung

No comments:
Source: nolanfunk ig

Semoga roh mereka yang terlibat dicucuri rahmat.

Amin.




post signature

Sunday, August 17, 2014

Mengadu

No comments:
Lukisan masa sedih dengan tak sedih sama je. Takde bakat betul.
Hari ini aku sedih.

Bila orang yang aku sayang suggest untuk berpisah.

Aku tak tahu dah berapa kali dia cakap macam tu.

Hati aku makin hancur.

Dia lembik.
Aku benci dia.

Pergi meninggal.


Notakakipanjangku: dia ingat kahwin ni hubungan ala ala zaman dia hit puberty ke? Tak suka clash. Suka couple balik.

Thursday, July 17, 2014

Ramadhan adalah..

No comments:



Bulan untuk aku, kau dan semua orang bermuhasabah diri.
Udah udahlah tu, membahan CDM25 tu.
Kata nak tambah pahala.........? *krik*krik*krik*
Aku tak sangka cepat Ramadhan berlalu.
Aku suka Ramadhan ni!
Lemak degil aku dah mula surrender. Aku suka! Aku suka!

Duit gaji aku gerak cetoit je.
Yela makan sekali je.
Cuba kalau bukan Ramadhan, nafsu babun keluar tergolek golek.
Beli itu beli ini.

Banyak benefit bulan Ramadhan ni.
Jom kita hayati ya kawan kawan?

Salam Ramadhan dari kami sekeluarga.

Notakakipanjangku: this year aku dah tak guna surname Ramadhan dekat FB


post signature