Saturday, May 16, 2015

POV : Kahwin

No comments:
Ramai juga kawan aku tanya aku pasal kehidupan selepas berkahwin.
Almaklumlah aku orang gatal paling ulung kahwin.
Haha.


Banyak duka dari suka.
Tapi aku anggaplah tu tuhan nak bagi jadi strong.
Tapi duka tu sebenarnya cuka je terlebih bahan kimia. - tak mati kalau makan, cuma cirit sikit dua.


Aku terus terang, aku banyak kali hampir terjebak dalam kancah pembubaran.
Ada kala aku terfikir;


"Kenapa orang lain dekat FB loving tahap karmasutra dekat timeline?"
"Kenapa aku tak boleh positive macam mereka?"
"Apa masalah aku sebenarnya?"


Dulu rajin jugalah semakkan kepala otak mak aku dengan soalan bodoh seperti;
"Kenapa ek along kahwin?"
"Kenapa ek dia along pilih?"
"Kenapa ek ok ik uk" Amekaw, high blood pressure teruih!


Aku amalkan concept open ended question dengan ahli keluarga.
Tapi soalan tu, takde siapa boleh jawab kecuali aku sendiri.


Jodoh mungkin?
Barangkali?
Entah.


Aku nak cecah 3 tahun berkahwin.
Orang kata normal hubungan goyah.
Tapi orang normal tu, aku nampak macam tak normal atau aku yang tak normal?


Sorry, POV aku tak boleh pakai.
Sebab aku hampir masuk dalam kes hubungan kelaut.
LOL.


Aku sangat bersyukur kawan kawan dan keluarga ada mendengar keluh kesah.
Tapi dilemma tau, kau bercerita akan dituduh oversharing. Tak jaga maruah.
So, the best part is fill in the blank.


Selamat pengantin baru, pengantin lapuk in the house yo!


ps: terima suratan takdir. kun fayakun :)



berubah kerana tuhan, bukan kerana kau.

No comments:
FAHAM?


Adab.

No comments:
Walaupun adab aku sangatlah tak mencukupi.
Tapi adab paling basic sesama manusia aku rasa aku dah cukup mahir.
Adab memuliakan tetamu.


Tak payahlah nak junjung macam patung,
Kau kena ada adab melayan tetamu macam Rasul kita layan tetamu.
Janganlah tunjuk kau tu plain T basic sangat,
Asas agama kut..belum lagi masuk faraid, muammalat semua.
Belum sampai part tu lagi.


Benda ni basic gila kut.


p/s: tq mak abah sebab hantar pergi sekolah agama, walaupun dah besar nampak macam kafir, tapi benda basic along ingat. terima kasih sebab balun along sebab along malas time tu. sayang korang ketat ketat.

Ungkit

No comments:
Aku tak de bakat mengungkit.
Aku punya internal storage tak strong.
Aku tak rasa tenang dan lapang pun lepas mengungkit.
So takde benda yang boleh aku ungkit.


Cool tak?

Tuesday, April 28, 2015

Bertatih dan Tersungkur

No comments:

Sayonara, office.

Thursday, April 16, 2015

Mengungkit

No comments:

Aku pelupa tak boleh jadi pengungkit.
Every little things aku kena tulis. (Kalau nak mengungkitlah)

Aku cepat marah, cepat lupa, cepat maaf.
Mudah.

Kalau boleh aku nak ada ability untuk langsung tak ingat hari ini.
Ability huh?

Lapar lah! Masa untuk masak nyonya laksa!

P/s: lelaki patut belajar fahami PMS.

The Star Moolah!