Wednesday, March 25, 2015

Minggu stress.

No comments:
Minggu ni minggu stress untuk aku.
Ada  2 interview dengan  satu relocation. (dari PJ Sec 16 ke Southgate)
Nervous baq ang.
Jerawat beranak kaw kaw. (siot je)

Aku berazam, nak beli KTM Duke 200 (over siot, lesen pun tak ambil lagi)

handsome gila motor ni.

Baru remaja.
Heh.

Semoga hari esok hari yang baik untuk aku.
Esok hari battle.

P/s: esok jadi PANDA.

Panda yang Pishang


Thursday, March 19, 2015

Ana. Christian. | Fifty Shades of Grey

2 comments:

Tak sangka aku menangis tengok cerita explicit version ni. Pergh patut berdarah hidung, tapi air mata pula merembes. Aku tak de lah suka novel erotic, aku kan jiwa kanak kanak (big fan of japanese comic) so, malulah nak baca. Aku try baca, tapi aku tak boleh nak hadam. Tak boleh nak imagine langsung. Macam out of radar. tooooooooooooooooooooooot


To be honest, watching this movie is like watching legal porn. Gila kentang. Kalau masuk Malaysia, aku tak tahu aku nak nangis sebab apa. 80% percent babak 'melakukan-dengan-weird-nya'

Aku nangis sebab aku rasa macam boleh rasa heroin (Ana) tu hampa sebab apa. Tak tahulah aku tafsir betul ataupun salah..sebab aku kena syndrome TMI masa baca novel dia. Aku rasa dia hampa sebab dia nak relationship yang normal. At least, lelaki (Christian) tu admit he loves her atau willing to be cured. Ni tak balik balik contract, BDSM, punishment..see nampak teliti tak aku tengok cerita ni.
Aku tak baca buku kedua dia sangat so aku tak dapat nak agak, what will happen, aku terus lompat buku ketiga, tu pun tak habis baca.

WARNING! Cerita ini bukan untuk tontonan UMUM. Dia 18SXGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ. Bukan juga untuk tontonan aku, tapi aku dah tertengok.


Aku yang 27 26 ni pun segan.

Aku suka babak dia orang bercakap, sangat romantic. Babak lain? Nilailah sendiri.

babak ni sedih.

Sekian,

Tia.


Wednesday, March 18, 2015

Okay? Okay. | The Fault in Our Stars

No comments:
missing 's' = stars
description

Aku rasa sedih bila tengok cerita ni. Cerita ni takde pasal forever ever and after. Takde. Dia pasal kematian didepan kita, macam mana kita handle the situation. (FYI, aku tengok cerita ni lagi, tadi dekat office - nak ingat balik storyline dia)

Aku nak guna buku ni as life inspiration. Bila satu benda tak berjalan, ada banyak cabang lain yang boleh kita guna. Mati? Semua orang akan mati. Live the life to the fullest. (ada satu interview aku pergi, dia tanya favorite books, aku bubuh buku ni)

Aku, soon-to-be jobless..berazam untuk will never give up. (kenapalah tawaran kerja jauh melangit) Aku tak boleh berharap he (husband) will always be there for me. Aku tak boleh tunggu when the reality hits really HARD, baru aku melalak lagu  Mariah Carey - All by Myself~

Thank you, John Green.

Aku tak tahu macam mana mak aku and semua single mother kat luar tu tabah facing the facts that dia orang sekarang alone. Raising kids. Working lagi..To all single mother out there, you have my respect! I ADORE YOU.

Aku pun tak pasti aku boleh buat macam tu ke tak,

Okay?Okay.
Tia.


p/s: tak semua buku aku boleh baca. otak aku kan malas, Lola best! Upnext project! :)


Bila Stress

No comments:
Aku pun sign in Spotify, listen to music } metal.
Metal je boleh bantu clear up the mess inside my brain.

Lagi pun Metal song sangatlah funny.
Jerit je.
Woarghhhhhhhhhhhhh. Sikit sikit woarghhhhhhhhhhhhhhh.

Terbuntang mata aku.
Hehe.

Takdelah clear habis.
At least, tak kecamuk.

Minda gegurl sangat berselirat.


p/s: balik kampung, hati riang. :)

Tuesday, March 17, 2015

Oiso Korean Traditional Cuisine & Café | Review

No comments:
Semuanya bermula..

"B, nak makan ikan bilis Oiso!" Aku berdialog.

"Ikan bilis je? Whettttttttttttttttttttttt?" - Ujarnya separa rela.
#KeranaTerpaksaAkuRelakan

IMMA HAPPY KID. (bulat macam bola muka aku)

Kimchi Ramen, suami aku order. Aku suka IKAN BILIS tu. Kimchi dia sedap!
Aku ingat gambar lain dengan realiti, sebiji oi! Daebak!!
Suami cannot wait. Dia dah melantak dulu. Jeles!!
Kawan-kawan, inilah IKAN BILIS aku suka tu.
Kimchi dia ter #BAEK
Buah dia sedap. Biasalah buah buahan, mana ada tak sedap.
Where is my Tteokbokki? - Muka lapar sampai tak tahu nak react macam mana. Tapi takdelah lama sangat, ini propa je..hehe
Tadaaaaaaaaaaaa! Tteokbokki a.k.a Korean Spicy Rice Cake in the house!!
Inilah rupanya rice cake! Rasa dia kenyal. Lenguh geraham aku. Rasa gravy dia sedap! ala yongtaufoo! Manis!
Licin condiment dia. Aku yang licinkan. Keh keh keh.
Tinggal 3 ketul rice cake menangis untuk dimakan, tapi perut kata "Sorry Rice Cake, perut dah jammed"
Sorry, aku tak sempat nak snap gambar keliling sebab aku terlalu khusyuk dengan makanan. Syukur alhamdulillah, #KENYANG
Sesiapa yang nak merasa affordable korean food, plus halal..silalah singgah ke sini. Aku lupa nak snap gambar brown rice tea. Sedap!

Oiso Korean Traditional Cuisine & Café 
IPC Shopping Centre
Lower Ground Floor, Lot LG19 & 20
No.2, Jalan PJU 7/2, Mutiara Damansara
47800 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan


Tried & Tasted,
Tia.

Monday, March 16, 2015

Perut kalau dah lapar

2 comments:
Holla!

Apakah senarai makanan yang terbayang bayang sekiranya korang lapar?

Aku, kalau lapar..macam macam cuisine berkumandang dalam benak nafsu.
Antaranya;

  • Thai
  • Japanese
  • Korean
  • Chinese
  • Western
  • Malay
Tadi pagi aku mengidam betul nak makan korean food. Cuba kau lihat list cuisine tu..Korean dah jatuh no. 3!

Mengada betul! Hari tu, aku makan Phad Thai dekat Myelephant. Rasa dia okayla~ tapi entah kenapa tekak menjerit nak Thai food.

Thai Foot nak tak, tekak?
Aku tak tahu macam mana nak educate tekak aku. Frust. Aku dah siap siap inform suami aku. Aku nak makan Korean food. Dilemma betul.

Oh no! Tadi aku browse resepi Phad Thai. Lepas tu, aku nampak gambar ni!!
Love Touch - Zila Forever : Sticky Caramel Chicken Wing
lapar, me want!!!!


Aku nak simpan resepi ni! Suami aku suka makan kepak. Eh, sila klik link eh. 


Ciao!
Tia.

The Star Moolah!