Friday, May 27, 2016

Pindah.

No comments:
Assalamualaikum & hi!

Blog ni no longer active sebab.....malas nak update. Ada banyak sangat anak (baru 2) and plan nak ada 12 orang anak macam kelaut since contraction is painful gila.

Aku currently aktif dekat instagram sebab dia boleh sync dekat fb/twitter/swarm/tumblr (tumblr best sebab dia macam twitter boleh reblog kalau kau suka)

Aku jarang nak sync dekat fb sebab aku tak suka kena judge. Haha. So once in a blue moon  aku akan sync. Or bila aku tengah tengok movie yang best, aku akan inform kat semua orang.

Aku sayang nam deactivate blog ni, walaupun no one's care pun..tapi aku peduli..sebab dalam blog ni penuh dengan zaman bongok aku. So, kalau aku amnesia..aku boleh go thru blog ni untuk menghadam fragmen bongok. Lol.

Akhir kata, aku rindu blog ni. Aku rindu doing nothing. Tapi, aku lebih rindu nak kenang hidup aku yang sekarang. Aku perlukan masa untuk clean up blog ni.

Au Revoir

Monday, August 10, 2015

Raya 2015

No comments:

Selamat hari raya, maaf zahir dan batin. Ucapan ikhlas dan tulus dari hati aku, suami dan anak.
Tema tahun ni: Dark purple.



p/s: aku pengaruh laki aku pakai teluk belanga je. sebab senang, tak payah beli butang. Siapa setuju? Angkat kaki tinggi tinggi. Haha!

Lagi 10 hari.

No comments:
Bye, Panda.

Wednesday, June 17, 2015

Saturday, May 16, 2015

POV : Kahwin

No comments:
Ramai juga kawan aku tanya aku pasal kehidupan selepas berkahwin.
Almaklumlah aku orang gatal paling ulung kahwin.
Haha.


Banyak duka dari suka.
Tapi aku anggaplah tu tuhan nak bagi jadi strong.
Tapi duka tu sebenarnya cuka je terlebih bahan kimia. - tak mati kalau makan, cuma cirit sikit dua.


Aku terus terang, aku banyak kali hampir terjebak dalam kancah pembubaran.
Ada kala aku terfikir;


"Kenapa orang lain dekat FB loving tahap karmasutra dekat timeline?"
"Kenapa aku tak boleh positive macam mereka?"
"Apa masalah aku sebenarnya?"


Dulu rajin jugalah semakkan kepala otak mak aku dengan soalan bodoh seperti;
"Kenapa ek along kahwin?"
"Kenapa ek dia along pilih?"
"Kenapa ek ok ik uk" Amekaw, high blood pressure teruih!


Aku amalkan concept open ended question dengan ahli keluarga.
Tapi soalan tu, takde siapa boleh jawab kecuali aku sendiri.


Jodoh mungkin?
Barangkali?
Entah.


Aku nak cecah 3 tahun berkahwin.
Orang kata normal hubungan goyah.
Tapi orang normal tu, aku nampak macam tak normal atau aku yang tak normal?


Sorry, POV aku tak boleh pakai.
Sebab aku hampir masuk dalam kes hubungan kelaut.
LOL.


Aku sangat bersyukur kawan kawan dan keluarga ada mendengar keluh kesah.
Tapi dilemma tau, kau bercerita akan dituduh oversharing. Tak jaga maruah.
So, the best part is fill in the blank.


Selamat pengantin baru, pengantin lapuk in the house yo!


ps: terima suratan takdir. kun fayakun :)



berubah kerana tuhan, bukan kerana kau.

1 comment:
FAHAM?


The Star Moolah!