Saturday, April 12, 2014

talking to the wall.

Dah berapa banyak kali mesti aku cakap,
luah,
berterus terang.

letih.



post signature

Thursday, April 10, 2014

Masih bernyawa.

Aku berazam.
Genap 26 tahun nanti.
Aku nak jadi Wonder Mom! (bukan Wonder Bra)


Bila stress, aku jadi sewel (macam orang lain).
Aku tak suka rasa masa tu sikit.
24jam tu banyak.

Kau nak tunggu turn orang berak pun, tak boleh tunggu 46 minit.
15 minit apatah lagi.

Masa, aku menghargai kau.
Aku juggling between bertatih nak jadi isteri yang baik dengan bertatih nak kena cekau dengan anak sendiri.
It's tough.
Challenging & funny.

SANGAT SUBJEKTIF.


Sekian.
post signature

Saturday, March 22, 2014

Bungee Jumping - Wishlist

Sesungguhnya, aku depress sejak dua menjak ni.
Bila je aku tak murung/sedih/dan sama waktu dengannya?
Bilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa? (sila isi tempat kosong _______)

Aku nak sangat pergi bungee jumping secepat yang mungkin.
Aku rasa dengan berhadapan dengan ketakutan, mungkin aku akan berhenti rasa negatif.

Tapi, kalau perasaan tu tak hilang, macam mana? (aku tanya, aku jawab)
Aku akan fikirkan cara untuk 'tak rasa sedih' tak tentu pasal.

Aku cuba usha tempat yang ada bungee jumping kat MY ni.

P O Box 10565
50718 Kuala Lumpur
Malaysia

18H Jalan P. Ramlee
50250 Kuala Lumpur
Malaysia


Aku jumpa ni dekat web search. "Bungy Malaysia"
Dia ada :

GForceX - RM 30
Bungee Jumping - RM75
Kalau ambil COMBO - RM95

AWESOME tak?
Aku nak pergi.

Aku harap anak aku suka aktiviti macam ni.
Baru awesome! :)

IMG 8650

Aku sangat gayat, aku takut tinggi tinggi.
Tapi aku suka semua permainan dekat genting kecuali space shot.

Permainan tu, buat aku jantung aku berhenti 15 saat (penipu tak?)

notakakipanjangku : yes, sunway lagoooooooooooooooooooooooon! masuk dalam wishlist aku! :)
post signature

Tuesday, March 18, 2014

Beban

Kau busy, itu hal kau.
Aku lapar itu pun hal aku.

Kalau kau busy sampai tak boleh nak teman aku makan, aku okay.
Tapi bila aku call kau cakap okay, bila bersemuka kau sok sek sok sek, aku akan start berkata "kau dah kenapa"

Aku okay kalay kau cakap "sorry busy..boleh makan dulu"
Ni tak, aku tanya kenapa..kau cakap director request benda tadi, busy..
Bila aku tanya kenapa turun?
Kau cakap..dah aku cakap lapar.

Aku bukan bayi.
Aku bukan tak pernah makan sorang.

Bila aku tarik muka, kau cakap aku beban..
Kau stress boleh, aku stress haram?

Aku penat nak layan kau..
Aku penat dengan drama kau.
Ya aku beban.
Kau dah bosan?

Aku google keyword "isteri..." keluar following search title lain under google suggestion :
Merajuk

Ya aku merajuk dengan perangai kau,
Aku boleh tak cakap rimas dengan repetitive question. "kenapa? kenapa? kenapa?"

Bila aku tak respond, kau cakap aku ni membebankan.
Patut ke aku memekak sekali.
Aku bukan tak baca..aku studylah kalau gaduh nak buat apa..

Tapi kau macam tak pernah nak study perasaan orang lain.
Kau assumed, aku angguk ok maksudnya aku okay.
Aku tarik muka, aku ni membebankan (?)

Aku SPEECHLESS.
Ni perempuan gemuk ni SPEECHLESS.

Sekian.



post signature

Saturday, March 15, 2014

Terlepas trip pergi BP, tak dapat makan Mee Racun

Bukan minggu yang terbaik untuk aku.
Sedikit terasa dengan sarcasm yang aku sendiri tak boleh hadam.

Aku patut luaskan networking aku,
So kalau hari macam ini terjadi lagi, aku boleh hadam dengan baik.
Aku harap next time, dia boleh inform aku terlebih dahulu dan bukan tinggalkan aku macam ni.

Aku terlepas trip nak pergi BP dengan Qila dan Izan.
Part ni aku memang bengang.
Silap aku juga, dia dah mention pagi tadi. (tapi kalau semalamnya kan bagus, boleh aku pergi JB siap siap)
Sekarang ini, aku seorang diri tonton movie.
Ya aku seorang.
Seorang diri.
Ada sesiapa nak join tonton movie dengan aku? (ehem, anyone?)

Arghhhhhh,!
Ignore jela
Asam garam. mungkin.


Siapa nak date dengan aku esok?
Angkat tangan..?
#LOL


notakakipanjangku: bukan perasaan ini yang aku nak temepelkan dientry pertama untuk bulan March ini. Bukan. Bukan.
post signature

Friday, February 14, 2014

Hari Berkasih Sayang


One of my colleague tanya,
” Valentine’s Day ni..kau tak bagi apa-apa ke pada Nazry?”
Simple, easy breezy aku reply ;
Aku dah bagi dia anak.

Anak tu hadiah dari aku untuk dia.
Keh keh.

Anak tu tak boleh compare dengan wallet baru, seluar baru, semua baru.
Sebab anak tu macam unit trust.
Melabur untuk mendapatkan yang terbaik, mahu didunia ataupun diakhirat.

Anak tu hadiah
Fin.


mahal tau nak rakam aksi ni. tq, my precious adik.


Notakakipanjangku: anak tu mahal. Jaga dia baik baik, ya suami? (fine, aku mengaku aku kedekut nak spend duit sikit untuk beli barang berharga untuk suami) B-)


post signature